Krémový jogurtový syr

Loading...
(0 / 5)

Na čo je dobrý krémový syr? Použiť ho môžete miesto mascarpone a teda sa hodí do koláčov, ako krém do torty, prípadne vám nahradí aj pomazánku. Je ľahký a nadýchaný. Mascarpone je ako viete dosť drahé a kupovať ho raz alebo dvakrát do týždňa môže poriadne zaťažiť vašu peňaženku. Vyrobte si krémový syr doma a z jogurtu. Nedám naň dopustiť. Toto je sladká varianta. Ak pridáte soľ a bylinky, dostanete vynikajúcu nátierku na čerstvé pečivo.

Budeme potrebovať:

1 liter jogurtu gréckeho typu

150 gramov práškového cukru

Postup:

Jogurt si vložíme do mrazničky, aby nám úplne stuhol. Následne si pripravíme gázu alebo utierku. Jogurt nakrojíme na tri časti a vložíme ho do gázy. Tú upevníme napr. na vodovodný kohútik v dreze tak, aby vysela vo vzduchu a necháme ju tam do rána. Srvátka sa nám oddelí a ostane nám len krémová hmota. Následne jogurt premiestnime do misky a zmiešame ho s práškovým cukrom. Dobre vyšľaháme mixérom a máme na svete lahodný krém. Dobrú chuť.

Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x