Karlovarská knedľa

Loading...
(5 / 5)

Vyzerá absolútne vynikajúco! Karlovarské knedlíky sa u nás robia naozaj len k slávnostnejšiemu menu. Ak však na ne máte chuť, pripraviť ich nie je také náročné, aj keď to chce už nejakú zručnosť. Ak ste zvyknutí na klasickú knedľu z kysnutého cesta, možno chcete vyskúšať niečo nové. K mäsu s kapustou sa hodia dokonale.

Na Karlovarskú knedľu budeme potrebovať:

  • 7 rožkov
  • 4 vajcia
  • 210 ml mlieka
  • 2 PL oleja
  • 50 gramov polohrubej múky
  • 50 gramov krupice
  • soľ
  • petržlenová vňať

Postup:

  • Rožky pokrájame na kolieska, v mlieku rozšľaháme 4 žĺtky, olej a soľ. Rožky zalejeme, premiešame, pridáme múku a petržlenovú vňať. Znovu premiešame a na koniec zľahka vmiešame sneh zo 4 bielkov. Zabalíme do potravinovej fólie a dáme variť do vriacej vody na 15 minút. Potom obrátime a varíme ďalších 15 minút. Z tejto dávky urobíte de knedle, ak vám stačí jedna, vydeľte množstvo surovín dvomi.

TIP: Knedľu môžete variť aj v hrnčekoch a vo vodnom kúpeli. Hrnčeky naplníme cestom ale pozor, len do trištvrte. Hrnčeky dáme do vodného kúpeľa tak, aby sa nám voda nedostala do vnútra. Knedlíky sa robia asi 25 až 40 minút. Po uvarení necháme trošku vychladnúť a vyklopíme. Dobrú chuť.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x