Kapustové košíčky

(3 / 5)
Recepty, ktoré sú špeciálne vždy ostanú v našej pamäti. Do tejto skupiny určite môžeme zaradiť kapustové košíčky, ktoré pripravíte jednoducho vo forme na muffiny alebo v papierových košíčkoch, ktoré dáte na plech. Skvelá plnka posúva túto delikatesu na úplne iný level a milovníci slaných dobrôt si tento recept určite zamilujú.

Budeme potrebovať:

300 gramov kuracích pŕs

hrnček ryže

1 mrkva

1 cibuľa

1 strúčik cesnaku

3 stredne veľké paradajky

250 ml kyslej smotany

1 biela kapusta

5-6 väčších šampiňónov

2 PL oleja

20 gramov masla

soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Ryžu si v sitku najskôr prepláchneme pod tečúcou vodou. Potom ju klasicky uvaríme v osolenej vode. Kapustové listy ponoríme do vriacej vody na 2-3 minúty, aby nám trochu zmäkli. Na doske si nakrájame cibuľu, mrkvu a šampiňóny. Cibuľu si orestujeme na oleji, pridáme mrkvu a potom aj šampiňóny a dusíme. Po pár minútach pridáme pretlačený cesnak. Kuracie prsia si pomelieme na mlynčeku a zmiešame ich s cibuľovým základom. Pridáme soľ a korenie. Paradajky zbavíme šupky a rozmixujeme ich na kašu. Prelisujeme cez sitko a zmiešame ich s kyslou smotanou.

Formu na muffiny si vymastíme troškou masla a na dno dáme kapustový list. Ten naplníme mäsovou plnkou a potom zalejeme paradajkovou zmesou. Ak chcete, pokojne naplňte aj papierové košíčky, no tu je manipulácia trochu ťažšia, keďže papier je mäkký a je možné, že vám v ňom listy nebudú dobre držať. Muffiny pečieme pri 170 stupňoch asi 45 minút. Dobrú chuť.

zdroj titulnej fotky: instagram, Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x