300 gramov kuracích pŕs
hrnček ryže
1 mrkva
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
3 stredne veľké paradajky
250 ml kyslej smotany
1 biela kapusta
5-6 väčších šampiňónov
2 PL oleja
20 gramov masla
soľ a korenie podľa chuti
Ryžu si v sitku najskôr prepláchneme pod tečúcou vodou. Potom ju klasicky uvaríme v osolenej vode. Kapustové listy ponoríme do vriacej vody na 2-3 minúty, aby nám trochu zmäkli. Na doske si nakrájame cibuľu, mrkvu a šampiňóny. Cibuľu si orestujeme na oleji, pridáme mrkvu a potom aj šampiňóny a dusíme. Po pár minútach pridáme pretlačený cesnak. Kuracie prsia si pomelieme na mlynčeku a zmiešame ich s cibuľovým základom. Pridáme soľ a korenie. Paradajky zbavíme šupky a rozmixujeme ich na kašu. Prelisujeme cez sitko a zmiešame ich s kyslou smotanou.
Formu na muffiny si vymastíme troškou masla a na dno dáme kapustový list. Ten naplníme mäsovou plnkou a potom zalejeme paradajkovou zmesou. Ak chcete, pokojne naplňte aj papierové košíčky, no tu je manipulácia trochu ťažšia, keďže papier je mäkký a je možné, že vám v ňom listy nebudú dobre držať. Muffiny pečieme pri 170 stupňoch asi 45 minút. Dobrú chuť.
zdroj titulnej fotky: instagram, Lucia M.