Jednoduché jedlá priamo z rúry na celý týždeň

(1 / 5)

Ak patríte k ľuďom, ktorým jedlá pečené v rúre chutia akosi inak, a teda akosi lepšie, nie ste sama. Preto sme sa rozhodli podeliť sa s vami o jednoduché a rýchle recepty, ktoré nielen skvele chutia, ale vďaka ich pečeniu v rúre vám rozvoňajú celý byt. Niektoré z nich sú vhodné ako hlavné jedlo a niektoré poslúžia ako chutný sladký dezert, ktorým potešíte aj vašich blízkych. Navyše, každé z nich je pripravené za necelú hodinku. 

Zapekané zemiaky s mrkvou

Budete potrebovať:

450 g mrkvy

6 ks zemiakov

60 ml olivového oleja

soľ

korenie

talianske bylinky

Postup:

Teplotu rúry nastavte na 180 °C. Očistite zemiaky aj mrkvu a nakrájajte ich na kocky alebo na plátky. Potom ich pokvapkajte olivovým olejom a nechajte stáť približne 15 minút. Zeleninu premiestnite do plechu alebo do pekáča, posypte ju korením, soľou a talianskymi bylinkami. Pečte 30 minút. Kým čakáte, môžete si k tomuto jedlu pripraviť ľahký zeleninový šalát, s ktorým ho budete podávať.

Kura s bylinkami

Budete potrebovať:

2,5 kg kura

75 ml olivového oleja

2 ČL sušených byliniek

8 zemiakov

500 g tekvice

2 mrkvy

Postup:

Rúru si predhrejte na 220 °C. Kura umyte a jeho nohy zviažte niťou. Polejte ho 2 lyžicami olivového oleja, dochuťte soľou, korením a bylinkami. Presuňte kura na plech a pečte 60 minút. Kým sa pečie, očistite zeleninu a nakrájajte ju na plátky. Zemiaky pečte 5 minút pri maximálnej teplote. Potom k nim pridajte tekvicu a mrkvu, premiešajte a teplotu rúry znížte na 220 °C. Kura presuňte na zeleninu a pečte ďalších 50 minút.

Korenená makrela

Budete potrebovať:

2 makrely

3 cibule

1/2 citróna

2 vetvičky tymiánu

soľ

korenie

Postup:

Formu vysteľte pergamenom a umiestnite naň nakrájanú makrelu. Cibuľu a citrón nakrájajte na kruhy a položte ich na vrch ryby. Dochuťte ju korením a soľou, pridajte tymián a zabaľte ju do pergamenu. Pečte 15 minút pri teplote 200 °C.

Brownies

Budete potrebovať:

200 g horkej čokolády

125 g pšeničnej múky

150 g cukru

50 g masla

100 ml mlieka

40 g sezamových semienok

100 g tekvicových semienok

1 prášok do pečiva

štipka soli

Postup:

Zvlášť roztopte maslo a čokoládu. Zmiešajte múku, prášok do pečiva, cukor, sezamové a tekvicové semienka. Do tejto zmesi pridajte roztopenú čokoládu a maslo. Miešajte, kým cesto nebude jemné a bez hrudiek. Formu vymažte maslom, posypte malým množstvom múky a vložte do nej cesto. Vložte do vopred vyhriatej rúry a pečte 25 minút pri 180 °C.

Hruškové koláčiky

Budete potrebovať:

500 g kvasnicového cesta

8 hrušiek

150 g trstinového cukru

4 PL citrónovej šťavy

100 g masla

1 PL práškového cukru

1 PL pohánkového medu

štipka škorice

Postup:

Očistite hrušky a nakrájajte ich na tenké plátky. Polejte ich citrónovou šťavou. Maslo roztopte, pridajte k nemu cukor, škoricu, med a citrónovú šťavu a varte. Hrušky umiestnite do tejto zmesi a nechajte ich tam 10 minút. Cesto rozdeľte na 8 rovnakých kúskov a každý z nich vyformujte na guľatý koláčik. Na každý z nich položte plátky hrušky a v strede cesta vydlabte otvor, do ktorého nalejete zmes, do ktorej ste namáčali aj hrušky. Pečte 20 minút pri 190 °C. Nakoniec môžete koláčiky posypať práškovým cukrom.

zdroj titulnej fotky: twitter.com/ twitter.com, Katuš, sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x