Ak patríte k ľuďom, ktorým jedlá pečené v rúre chutia akosi inak, a teda akosi lepšie, nie ste sama. Preto sme sa rozhodli podeliť sa s vami o jednoduché a rýchle recepty, ktoré nielen skvele chutia, ale vďaka ich pečeniu v rúre vám rozvoňajú celý byt. Niektoré z nich sú vhodné ako hlavné jedlo a niektoré poslúžia ako chutný sladký dezert, ktorým potešíte aj vašich blízkych. Navyše, každé z nich je pripravené za necelú hodinku.
Запеченный картофель с морковью и болгарским перцемhttps://t.co/Yzbnt8sMVahttps://t.co/1yP13qRaoW pic.twitter.com/I11lbYM9Js
— Shivaki.ua (@Shivakiua) January 29, 2015
Budete potrebovať:
450 g mrkvy
6 ks zemiakov
60 ml olivového oleja
soľ
korenie
talianske bylinky
Postup:
Teplotu rúry nastavte na 180 °C. Očistite zemiaky aj mrkvu a nakrájajte ich na kocky alebo na plátky. Potom ich pokvapkajte olivovým olejom a nechajte stáť približne 15 minút. Zeleninu premiestnite do plechu alebo do pekáča, posypte ju korením, soľou a talianskymi bylinkami. Pečte 30 minút. Kým čakáte, môžete si k tomuto jedlu pripraviť ľahký zeleninový šalát, s ktorým ho budete podávať.
Guinea hen is easy to cook and delivers big flavor. In this relatively hands-off recipe, whole guinea hen is shallow braised with herbs, root vegetables, and fortified stock. A quick blast of heat at the end of cooking crisps the skin. https://t.co/J8KrlJIcpm pic.twitter.com/sRV7sblusu
— D'Artagnan Foods (@DArtagnanFoods) February 12, 2018
Budete potrebovať:
2,5 kg kura
75 ml olivového oleja
2 ČL sušených byliniek
8 zemiakov
500 g tekvice
2 mrkvy
Postup:
Rúru si predhrejte na 220 °C. Kura umyte a jeho nohy zviažte niťou. Polejte ho 2 lyžicami olivového oleja, dochuťte soľou, korením a bylinkami. Presuňte kura na plech a pečte 60 minút. Kým sa pečie, očistite zeleninu a nakrájajte ju na plátky. Zemiaky pečte 5 minút pri maximálnej teplote. Potom k nim pridajte tekvicu a mrkvu, premiešajte a teplotu rúry znížte na 220 °C. Kura presuňte na zeleninu a pečte ďalších 50 minút.
Breakfast Perfection. @Pinneysoforford Smoked Mackerel, @pumpstbakery Sourdough, @Colmansusa Horseraddish, Parsley and Lemon. pic.twitter.com/6tYO1GEPJV
— Jon Gay (@ChefJonGay) February 11, 2018
Budete potrebovať:
2 makrely
3 cibule
1/2 citróna
2 vetvičky tymiánu
soľ
korenie
Postup:
Formu vysteľte pergamenom a umiestnite naň nakrájanú makrelu. Cibuľu a citrón nakrájajte na kruhy a položte ich na vrch ryby. Dochuťte ju korením a soľou, pridajte tymián a zabaľte ju do pergamenu. Pečte 15 minút pri teplote 200 °C.
https://www.instagram.com/p/BhFRnjbl8lV/?tagged=brownies
Budete potrebovať:
200 g horkej čokolády
125 g pšeničnej múky
150 g cukru
50 g masla
100 ml mlieka
40 g sezamových semienok
100 g tekvicových semienok
1 prášok do pečiva
štipka soli
Postup:
Zvlášť roztopte maslo a čokoládu. Zmiešajte múku, prášok do pečiva, cukor, sezamové a tekvicové semienka. Do tejto zmesi pridajte roztopenú čokoládu a maslo. Miešajte, kým cesto nebude jemné a bez hrudiek. Formu vymažte maslom, posypte malým množstvom múky a vložte do nej cesto. Vložte do vopred vyhriatej rúry a pečte 25 minút pri 180 °C.
Мы добавили новый рецепт — Пирожки из сырного теста с грушами http://t.co/XePEt1mOg2 pic.twitter.com/h6wFgaEpEP
— webspoon (@webspoonru) November 15, 2013
Budete potrebovať:
500 g kvasnicového cesta
8 hrušiek
150 g trstinového cukru
4 PL citrónovej šťavy
100 g masla
1 PL práškového cukru
1 PL pohánkového medu
štipka škorice
Postup:
Očistite hrušky a nakrájajte ich na tenké plátky. Polejte ich citrónovou šťavou. Maslo roztopte, pridajte k nemu cukor, škoricu, med a citrónovú šťavu a varte. Hrušky umiestnite do tejto zmesi a nechajte ich tam 10 minút. Cesto rozdeľte na 8 rovnakých kúskov a každý z nich vyformujte na guľatý koláčik. Na každý z nich položte plátky hrušky a v strede cesta vydlabte otvor, do ktorého nalejete zmes, do ktorej ste namáčali aj hrušky. Pečte 20 minút pri 190 °C. Nakoniec môžete koláčiky posypať práškovým cukrom.
zdroj titulnej fotky: twitter.com/ twitter.com, Katuš, sovkusom.ru