Jarné závitky

Loading...
(3.5 / 5)

Jarné závitky sú klasické jedlo, ktoré obľubujú hlavne fanúšikovia vietnamských či čínskych reštaurácií. Určite vás však poteší, že si ich môžete pokojne pripraviť aj doma.

Na jarné závitky budeme potrebovať

  • 700 gramov mletého mäsa
  • 2 vajíčka
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 zväzok cibuľky
  • hrsť judášových uší (hríby)
  • za hrsť ryžových cestovín
  • 8 kusov mrkvy
  • 1 veľký kaleráb
  • voda
  • ryžový papier
  • olej
  • soľ

Jarné závitky si pripravíme nasledovne

  • Hríby a cestoviny zalejeme prevarenou vodou. Po 10 minútach cestoviny precedíme, hríby ešte necháme, aby napučali a boli mäkké.
  • Potom ich prepláchneme. Cestoviny aj hríby nastriháme menšie rezance. Mrkvu a kaleráb tiež narežeme na tenké rezance a zmiešame s mäsom, vajíčkom, pretlačeným cesnakom a cibuľkou. Ochutíme podľa potreby.
  • Ryžový papier namočíme do vody a potľapkáme, aby zmäkol. Naplňte a zrolujte.
  • Potom dajte na plech papier na pečenie a rolky môžete potrieť olejom, aby sa nelepili. Poukladajte ich na plech a pečte v rúre na 190 stupňov.
  • Pečte približne 15 až 20 minút, sledujte však vrch aj spodok a v prípade potreby otočte.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x