Jarné závitky sú klasické jedlo, ktoré obľubujú hlavne fanúšikovia vietnamských či čínskych reštaurácií. Určite vás však poteší, že si ich môžete pokojne pripraviť aj doma.
Na jarné závitky budeme potrebovať
- 700 gramov mletého mäsa
- 2 vajíčka
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 zväzok cibuľky
- hrsť judášových uší (hríby)
- za hrsť ryžových cestovín
- 8 kusov mrkvy
- 1 veľký kaleráb
- voda
- ryžový papier
- olej
- soľ
Jarné závitky si pripravíme nasledovne
- Hríby a cestoviny zalejeme prevarenou vodou. Po 10 minútach cestoviny precedíme, hríby ešte necháme, aby napučali a boli mäkké.
- Potom ich prepláchneme. Cestoviny aj hríby nastriháme menšie rezance. Mrkvu a kaleráb tiež narežeme na tenké rezance a zmiešame s mäsom, vajíčkom, pretlačeným cesnakom a cibuľkou. Ochutíme podľa potreby.
- Ryžový papier namočíme do vody a potľapkáme, aby zmäkol. Naplňte a zrolujte.
- Potom dajte na plech papier na pečenie a rolky môžete potrieť olejom, aby sa nelepili. Poukladajte ich na plech a pečte v rúre na 190 stupňov.
- Pečte približne 15 až 20 minút, sledujte však vrch aj spodok a v prípade potreby otočte.