Odolať šťavnatému jablkovému závinu je pre mnohých utrpenie. Okrem lístkového cesta však existuje aj jednoduchší a zdravší spôsob, ako si spraviť dobrôtku ku kávičke bez mrazených polotovarov alebo naťahovania cesta po celej kuchyni. Vymysleli sme pre vás recept, ktorý spĺňa všetky predstavy o dokonalom dezerte – je jednoduchý, rýchly a zdravý s nálepkou “light”.
4 jabĺčka
200 g mixu ovsených vločiek a ovsenej múky – rozmixovaných vločiek (komu neprekážajú veľké kusy vločiek, múku používať nemusí)
300 g bieleho jogurtu
2 lyžice medu
sekané orechy na posypanie (nemusíte použiť)
škoricu
Rúru si predhrejte na 200 stupňov. Jablká rozkrojte a vyberte jadierka. Nakrájajte ich na malé kúsočky. Nešúpte ich – nechcete sa predsa okradnúť o všetky vitamíny v šupke. V miske si zmiešate vločkovo-múčny mix, jogurt a med. Cesto si rozdeľte na štyri časti. Z prvých dvoch urobte, na plechu vystlanom papierom na pečenie, podlhovasté základy. Jabĺčka poukladajte na základ a prikryte ich ďalšími dvoma časťami cesta. Posypte sekanými orieškami a škoricou. Pri spomínaných 200 stupňoch pečte 40 minút.