Hrnčekové lievance s jablkami

(5 / 5)

Veľakrát rozmýšľame ako do maličkých tiel našich detí dostať vitamíny. Najlepšou formou je ovocie, ktoré avšak mnoho detí v surovom stave odmieta. U nás sú tieto lievance veľmi obľúbené a aspoň v takomto stave sa nám podarí presadiť u detí jablká.

Budeme potrebovať:

2 vajíčka

1 vanilkový cukor

2 PL cukru

štipka soli

1 hrnček hladkej múky

1 hrnček mlieka

1 hrnček nastrúhaných jabĺk (zodpovedá 2 kusom)

1 PL oleja

Postup:

Žĺtka oddelíme od bielkov a vymiešame ich s cukrom, vanilkovým cukrom a soľou. Po častiach prisypeme múku a dbáme na to, aby nám nevznikli hrudky. Následne primiešame nastrúhané jablká. Bielka vymiešame na tuhý sneh a postupne ho primiešame do cesta. Na rozpálenej panvici vymastenej olejom pečieme lievance na strednom ohni z oboch strán, kým nezískajú bledohnedú farbu. Dobrú chuť!

 (Bianka)

Náš tip:

  • Počas pečenia potierajte panvicu olejom aby sa vám lievance nepripálili

Chutil ti tento recept?

komentárov

x