Bábovku zvládne pripraviť naozaj aj začiatočník. Ide o pomerne jednoduchý koláč, kde stačí zmiešať všetky suroviny a cesto vyliať do formy. Niekedy sa však stane, že ju nevieme vyklopiť, prípadne je suchá. Skúste ju pripraviť podľa tohto receptu a všetkým problémom sa vyhnete.
View this post on Instagram
V miske si zmiešame všetky suroviny okrem granka a čokolády. Polovicu cesta vylejeme do ideálne silikónovej formy, ak nemáte, použite klasickú. Je však potrebné ju vymastiť maslom a vysypať múkou.
Do druhej polovice cesta pridáme pár lyžíc granka a trochu nasekanej čokolády. Čokoládové cesto vylejeme na svetlú časť, nemusíme ich premiešať ani tvoriť vzory.
Bábovku pečieme pri teplote 180 stupňov asi 40 minút a počas pečenia kontrolujeme špajdlou. Keď bábovku vyberieme a vyklopíme, môžeme ju zvrchu zaliať roztopenou čokoládou a posypať nasekanými orieškami. Necháme vychladnúť a nakrájame. Dobrú chuť.