Hrnčeková bábovka pre začiatočníkov

Loading...
(4 / 5)

Bábovku zvládne pripraviť naozaj aj začiatočník. Ide o pomerne jednoduchý koláč, kde stačí zmiešať všetky suroviny a cesto vyliať do formy. Niekedy sa však stane, že ju nevieme vyklopiť, prípadne je suchá. Skúste ju pripraviť podľa tohto receptu a všetkým problémom sa vyhnete.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Suaviskulina (@suaviskulina) on

Na bábovku pre začiatočníkov budeme potrebovať:

  • 2 vajíčka
  • 1 hrnček práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 hrnček mlieka
  • 1/2 hrnčeka oleja
  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • granko podľa chuti
  • 100 gramov čokolády
  • oriešky na posypanie

Postup:

V miske si zmiešame všetky suroviny okrem granka a čokolády. Polovicu cesta vylejeme do ideálne silikónovej formy, ak nemáte, použite klasickú. Je však potrebné ju vymastiť maslom a vysypať múkou.

Do druhej polovice cesta pridáme pár lyžíc granka a trochu nasekanej čokolády. Čokoládové cesto vylejeme na svetlú časť, nemusíme ich premiešať ani tvoriť vzory.

Bábovku pečieme pri teplote 180 stupňov asi 40 minút a počas pečenia kontrolujeme špajdlou. Keď bábovku vyberieme a vyklopíme, môžeme ju zvrchu zaliať roztopenou čokoládou a posypať nasekanými orieškami. Necháme vychladnúť a nakrájame. Dobrú chuť.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x