Horčicová marináda

(2 / 5)

Pečené kura je recept, ktorý sa stal súčasťou nejednej domácnosti na Slovensku. Je to rýchle jedlo, ktoré môžete pripraviť ako obed či dokonca večeru. Podávať ho môžete s akoukoľvek prílohou, či už to budú zemiaky, ryža alebo zeleninový šalát. Vhodnou variantou je aj pre tých, ktorí sa snažia schudnúť. Kuracie mäso obsahuje veľa proteínov a je veľmi zdravé. Ako však pripraviť kuracie mäso tak aby bola jeho chuť neodolateľná? Máme pre vás recept na vynikajúcu horčicovú marinádu, ktorá dodá mäsku šťavnatú chuť.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SMOKED BETA , LAGOS. (@smokedbeta) on

Budeme potrebovať:

  • 1 kg kuracieho mäsa
  • 1 kelímok jogurtu
  • 0,5 lyžičky sušeného cesnaku
  • štipka červenej chilli papričky
  • štipka čierneho korenia
  • 0,5 lyžičky kari korenia
  • 1 lyžička červenej papriky
  • štipka soli
  • 1 lyžica Dijonskej horčice

Postup:

  • Zoberte si hlbokú misku, v ktorej zmiešajte jogurt, chilli, červenú papriku, soľ, čierne korenie, horčicu, cesnakový prášok a kari. Všetko dôkladne premiešajte. Do takto pripravenej marinády pridajte pripravené kuracie prsia alebo krídelká, pokojne ňou potrite aj celé kurča.
  • Kuracie mäso poriadne zakryte fóliou a nechajte v marináde po celú noc. Mäso počas noci nasaje chuť marinády. Nakoniec mäso pečte podľa vlastného uváženia. Môžete ho grilovať alebo len klasicky piecť v rúre. Veľmi dobrý doplnok k takémuto kuraciemu mäsku je avokádový šalát.

Gabriela

Chutil ti tento recept?

komentárov

x