Holúbky-plnené kapustové listy

Loading...
(2 / 5)

Recept od pani Hanky sme si zamilovali okamžite. Ako sama povedala, je to tradičné jedlo našich starých mám. V ich rodine na východe sa varili každú nedeľu a podávali sa dokonca na raňajky. Pamätáte si podobné zvyky? Dajte nám vedieť v komentároch. Teraz sa už poďme pozrieť, ako takéto holúbky pripraviť.

Foto: Hanka R.

Na plnené kapustové listy budeme potrebovať:

  • čerstvú kapustu
  • uvarenú ryžu
  • mleté mäso
  • 1 cibuľu
  • mletá červená paprika
  • paradajkový pretlak
  • soľ a korenie
  • vegeta

Postup:

Foto: Hanka R.
  • Kapustné listy si dáme variť do vriacej vody. Keď sa začnú listy samé oddeľovať, vyberieme ich. Ryžu sme si uvarili a nechali vychladnúť. Na veľkej panvici si na oleji opražíme cibuľku, pridáme červenú papriku.
  • Následne pridávame mleté mäso a ryžu. Na záver dochucujeme soľou, korením, kto chce, môže vegetou a pridáme aj 1 PL paradajkového pretlaku. Dusíme asi 10 minút, aby nám mäso zmäklo.
Foto: Hanka R.
  • Kapustné listy naplníme a dáme ich variť do vody s pretlakom, ktorú môžeme ešte trochu dosoliť. Kapustné listy povyberáme a podávame. Dobrú chuť.
Foto: Hanka R.
Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x