Gulášová polievka s klobásou

(4 / 5)

Aj vám sa už stalo, že ste nestihli ísť do obchodu pred sviatkom, alebo ste len nemali chuť ísť do obchodu cez víkend? Práve takáto udalosť ma “motivovala” k uvareniu tejto veľmi jednoduchej gulášovej polievky. Najhoršie bolo, že som nemala doma žiadne mäso a práve to som nahradila klobásou z mrazničky. Napokon z toho vznikla veľmi chutná gulášová polievka, ktorej príprava mi zabrala oveľa menej času, než klasická gulášová polievka. Samozrejme, guláš nadobúda mäskom úplne inú chuť, ale ak práve nemáte dostatok času, či surovín, určite vás tento variant poteší. Vyskúšajte a ochutnajte sami! 

Budeme potrebovať:

Veronika/receptik.sk
  • 1 klobásu
  • 2 väčšie zemiaky
  • soľ
  • rascu
  • čierne korenie
  • cibuľku
  • 3 strúčiky cesnaku
  • vegetu
  • bravčovú masť / olej
  • sladkú červenú papriku

Postup:

  • Ošúpeme si cibuľku a nakrájame ju na menšie kocky. Zapneme si sporák na mierne vysokú teplotu a pridáme doň cibuľku nakrájanú na kocky a štipku oleja.
Veronika/receptik.sk
  • Pražíme do zlatista a následne pridáme štipku soli, vegety, čierneho korenia a rasce. Premiešame a potom pridáme sladkú červenú papriku, ale pražíme ju maximálne 1 minútu a podlejeme ju vodou, inak môže získať nepríjemnú horkastú chuť. Potom ako sme ju podliali vodou, privedieme do varu. Ošúpeme si zemiaky a znovu nakrájame na kocky. Pridávame do hrnca spolu s klobásou a necháme variť cca 20 minút (do zmäknutia).
Veronika/receptik.sk
  • Kontrolujeme mäkkosť zemiakov a klobásky. Klobásu si môžete tiež nakrájať na kocky, alebo ju môžete uvariť v celku. Ja osobne uvarenú klobásu nejem, takže ju varím v celku.  Potom polievku ochutnávame, v prípade potreby dochutíme soľou. Podávame s čerstvým chlebíkom. Dobrú chuť!
Veronika/receptik.sk

Veronika Sedláčeková

Chutil ti tento recept?

komentárov

x