Francúzske kura

(5 / 5)

Jemná kuracina, fantastická vôňa, k tomu roztopený syr a dusená cibuľka. Krémová chuť s karamelovo-bylinkovou bodkou vás dostane. Do receptu môžete dať kuracie prsia, ale aj štvrte alebo stehná. Chuť bude lepšia, ak použijete hovädzí vývar a štipku muškátového orieška. Hlavné jedlo, ktoré je z jedného plechu budete milovať.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Julia Frey (@vikalinka) on

Budeme potrebovať:

  • 500 gramov cibule
  • 500 gramov kuracích pŕs
  • 250 ml vývaru
  • 50 gramov tvrdého syra
  • 1 PL múky
  • 1 PL balzamika
  • trošku tymiánu a šalvie
  • soľ a korenie
  • troška medu

Postup:

  • Cibuľu si ošúpeme a nakrájame na krúžky. Na panvici si rozohrejeme trošku oleja a cibuľku podusíme. Ochutíme ju korením, soľou a pridáme trošku medu. Dusíme asi 15 minút, kým nieje karamelizovaná. Na záver pridáme balzamiko a cibuľu dáme do sklenenej misy.
  • Kuracie prsia si očistíme a dochutíme soľou, korením a bylinkami. Na tej istej panvici, kde sme pripravili cibuľku, si osmahneme aj mäso z každej strany. Mäso odstavíme a dáme bokom. Na panvicu dáme múku a zalejeme ju vývarom. Omáčka nám bude hustnúť a variť by sme ju mali asi 7 minút.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Florian Neumann (@bennett2222) on

  • Na záver do sklenenej misy na cibuľku položíme kuracie prsia a celé to zalejeme omáčkou. Vrch posypeme nastrúhaným syrom a pečieme asi 20 minút pri teplote 180 stupňov. Dobrú chuť.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shinobi Death (@ira_poluyanchik) on

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x