Jemná kuracina, fantastická vôňa, k tomu roztopený syr a dusená cibuľka. Krémová chuť s karamelovo-bylinkovou bodkou vás dostane. Do receptu môžete dať kuracie prsia, ale aj štvrte alebo stehná. Chuť bude lepšia, ak použijete hovädzí vývar a štipku muškátového orieška. Hlavné jedlo, ktoré je z jedného plechu budete milovať.
Budeme potrebovať:
- 500 gramov cibule
- 500 gramov kuracích pŕs
- 250 ml vývaru
- 50 gramov tvrdého syra
- 1 PL múky
- 1 PL balzamika
- trošku tymiánu a šalvie
- soľ a korenie
- troška medu
Postup:
- Cibuľu si ošúpeme a nakrájame na krúžky. Na panvici si rozohrejeme trošku oleja a cibuľku podusíme. Ochutíme ju korením, soľou a pridáme trošku medu. Dusíme asi 15 minút, kým nieje karamelizovaná. Na záver pridáme balzamiko a cibuľu dáme do sklenenej misy.
- Kuracie prsia si očistíme a dochutíme soľou, korením a bylinkami. Na tej istej panvici, kde sme pripravili cibuľku, si osmahneme aj mäso z každej strany. Mäso odstavíme a dáme bokom. Na panvicu dáme múku a zalejeme ju vývarom. Omáčka nám bude hustnúť a variť by sme ju mali asi 7 minút.
- Na záver do sklenenej misy na cibuľku položíme kuracie prsia a celé to zalejeme omáčkou. Vrch posypeme nastrúhaným syrom a pečieme asi 20 minút pri teplote 180 stupňov. Dobrú chuť.
Lucia M.