Ak sa chcete zahriať a dostať do tela plno vitamínov, odporúčame začať obed vždy teplou polievkou. Inšpirujte sa našim výberom a prežite zimu s chuťou v hlavne v zdraví.
Na Francúzsku polievku budeme potrebovať:
- pór
- mrkva
- cesnak
- sušená zelenina (mrkva, zeler) alebo vegeta
- petržlenová vňať
- trochu čili
- maslo
- trošku mletého mäsa
- soľ a korenie
- mušličky
Postup:
- Na masle si orestujeme pór a mrkvu. Pridáme pretlačený cesnak a sušenú zeleninu. Osolíme, okoreníme a zalejeme vodou alebo vývarom. Do polievky dáme aj slabšiu čili papričku a polievku necháme variť asi 15 minút.
- Na panvici si opražíme trošku mletého mäsa, ktoré dochutíme. Na záver ho pridávame do polievky, spolu s uvarenými mušličkami alebo rezancami. Dobrú chuť.