Fitness kuracie prsia so zeleninou

Loading...
(0 / 5)

Zdravé a chutné jedlo už za 20 minút na tanieri? Nie to nie je sen. Aj keď varíte zdravo, stále môže byť výsledok chutný a pomerne rýchlo pripravený. Kuracie prsia majú jedno obrovskú výhodu. V rúre sa upečú samé a rýchlo. Počas pečenia si stačí udusiť zeleninku, prípadne k mäsu pridať bataty a chutný obed je na svete. Poďme si ukázať, ako na to.

Budeme potrebovať:

kuracie prsia

2 PL horčice

soľ

čierne čerstvo pomleté korenie

červená mletá paprika

1 PL medu

šťava z jedného citróna

bataty

mrazená alebo čerstvá zelenina (ja som tentokrát mala mrkvu a brokolicu)

1 PL masla

2 strúčiky cesnaku

Postup:

V mažiari si najskôr zmiešame čierne korenie, soľ, papriku a prípadne estragon, kari, kurkumu alebo nejaké iné bylinky podľa chuti. Kuracie prsia si očistíme a nakrájame klasicky na väčšie kusy. Ja si vždy pripravím čistý sáčik, do ktorého vložím mäso, koreniny, následne dve lyžice horčice, lyžicu medu a pretlačený strúčik cesnaku. Všetko to dobre premiešam a dám na plech. Vďaka sáčiku si nezašpiním ruky a príprava je rýchla. Ku kuracím prsiam pridáme ošúpané a nakrájané bataty, ktoré si taktiež okoreníme. Celé to pečieme asi 15-20 minút na 180 stupňoch.

Medzitým si na panvici pripravíme zeleninu. Roztopíme si maslo a zeleninku opatrne grilujeme. Pridávame cesnak, citrónovú šťavu podľa chuti a soľ. Keď je akurát chrumkavá, odstavíme. Potom už len všetko pridáme na tanier, k hlavnému jedlu sa nám pýta aj čerstvá zelenina, preto si pridáme to, čo máme najradšej, v mojom prípade rajčiny a reďkovky. Dobrú chuť.

Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x