Zdravé a chutné jedlo už za 20 minút na tanieri? Nie to nie je sen. Aj keď varíte zdravo, stále môže byť výsledok chutný a pomerne rýchlo pripravený. Kuracie prsia majú jedno obrovskú výhodu. V rúre sa upečú samé a rýchlo. Počas pečenia si stačí udusiť zeleninku, prípadne k mäsu pridať bataty a chutný obed je na svete. Poďme si ukázať, ako na to.
kuracie prsia
2 PL horčice
soľ
čierne čerstvo pomleté korenie
červená mletá paprika
1 PL medu
šťava z jedného citróna
bataty
mrazená alebo čerstvá zelenina (ja som tentokrát mala mrkvu a brokolicu)
1 PL masla
2 strúčiky cesnaku
V mažiari si najskôr zmiešame čierne korenie, soľ, papriku a prípadne estragon, kari, kurkumu alebo nejaké iné bylinky podľa chuti. Kuracie prsia si očistíme a nakrájame klasicky na väčšie kusy. Ja si vždy pripravím čistý sáčik, do ktorého vložím mäso, koreniny, následne dve lyžice horčice, lyžicu medu a pretlačený strúčik cesnaku. Všetko to dobre premiešam a dám na plech. Vďaka sáčiku si nezašpiním ruky a príprava je rýchla. Ku kuracím prsiam pridáme ošúpané a nakrájané bataty, ktoré si taktiež okoreníme. Celé to pečieme asi 15-20 minút na 180 stupňoch.
Medzitým si na panvici pripravíme zeleninu. Roztopíme si maslo a zeleninku opatrne grilujeme. Pridávame cesnak, citrónovú šťavu podľa chuti a soľ. Keď je akurát chrumkavá, odstavíme. Potom už len všetko pridáme na tanier, k hlavnému jedlu sa nám pýta aj čerstvá zelenina, preto si pridáme to, čo máme najradšej, v mojom prípade rajčiny a reďkovky. Dobrú chuť.
Lucia M.