Fašírky z mletého mäsa so syrom

Loading...
(3.7 / 5)

Fantastické jedlo z mletého mäsa so syrom si obľúbi celá vaša rodina. Ak raz vyskúšate tento recept, mleté mäso ešte dlho nebudete pripravovať inak. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by My glutenfree life (@lifemyglutenfree) on

Na fašírky budete potrebovať:

  • 1 kg mix mletého mäsa
  • 1 cibuľu
  • 200 ml mlieka
  • 70 g chleba
  • soľ podľa chuti
  • korenie podľa chuti
  • 200 ml kyslej smotany
  • 2 vajcia
  • 150 g tvrdého syra
  • kôpor od chuti

Postup prípravy:

  • Zmiešajte mleté mäso s nakrájanou cibuľkou. Chlieb si namočte v 100 ml mlieka a keď bude dostatočne mokrý, pridajte ho k mäsu a cibuli. Zvyšok mlieka prilejte k mäsu, osoľte a okoreňte.
  • Z mäsovej zmesi začnite formovať guličky veľkosti menšieho jablka. Umiestnite ich na plech vystlaný papierom na pečenie a na plechu ich daňou trochu pritlačte a do stredu vyformujte priehlbinu.
  • Do nej potom vložíte syrovo-smotanovú plnku. V miske si nastrúhajte syr, zmiešajte ho s kyslou smotanou, vajcami a posekaným kôprom. Plnku dajte na mäsové hniezda a dajte piecť. Pečte pri teplote 200 stupňov približne 25-30 minút. Na prípravu tohto jedla môžete, samozrejme, použiť aj hovädzie mäso, alebo čistú bravčovinu.
  • Nezabudnite podávať s dobrou prílohou, v tomto prípade je ideálne zemiakové pyré, no pôžitkári budú v siedmom nebi, keď  chuť mäsa spojíte s hranolčekmi. Prajeme dobrú chuť.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x