Fantastické jedlo z mletého mäsa so syrom si obľúbi celá vaša rodina. Ak raz vyskúšate tento recept, mleté mäso ešte dlho nebudete pripravovať inak.
Na fašírky budete potrebovať:
- 1 kg mix mletého mäsa
- 1 cibuľu
- 200 ml mlieka
- 70 g chleba
- soľ podľa chuti
- korenie podľa chuti
- 200 ml kyslej smotany
- 2 vajcia
- 150 g tvrdého syra
- kôpor od chuti
Postup prípravy:
- Zmiešajte mleté mäso s nakrájanou cibuľkou. Chlieb si namočte v 100 ml mlieka a keď bude dostatočne mokrý, pridajte ho k mäsu a cibuli. Zvyšok mlieka prilejte k mäsu, osoľte a okoreňte.
- Z mäsovej zmesi začnite formovať guličky veľkosti menšieho jablka. Umiestnite ich na plech vystlaný papierom na pečenie a na plechu ich daňou trochu pritlačte a do stredu vyformujte priehlbinu.
- Do nej potom vložíte syrovo-smotanovú plnku. V miske si nastrúhajte syr, zmiešajte ho s kyslou smotanou, vajcami a posekaným kôprom. Plnku dajte na mäsové hniezda a dajte piecť. Pečte pri teplote 200 stupňov približne 25-30 minút. Na prípravu tohto jedla môžete, samozrejme, použiť aj hovädzie mäso, alebo čistú bravčovinu.
- Nezabudnite podávať s dobrou prílohou, v tomto prípade je ideálne zemiakové pyré, no pôžitkári budú v siedmom nebi, keď chuť mäsa spojíte s hranolčekmi. Prajeme dobrú chuť.