Domáci krémový čokoládový puding

Loading...
(4.2 / 5)

Je úžasne sladký, jemný a neuveriteľne chutný. Keď ho ochutnáte, zažijete presne ten pocit, ktorý mávate, keď pozeráte reklamu na čokoládové dezerty, do ktorých sa lyžička len tak zabára. V televízii vyzerajú priam hodvábne, no keď si ich kúpite a ochutnáte, poviete si, že sú síce dobré, no nie až tak dobré ako ich prezentujú a navyše cítiť v nich kopu želatíny. Tak náš dezert je domáci a preto je aj chutný. Taký chutný, ako tie v reklame len vyzerajú.

justcoolidea.ru

Ste milovníci čokoládových a kakaových dezertov? Tento recept je teda stvorený práve pre vás. Nie je to puding a nie je to ani horúca čokoláda. Je to lahôdka. Smotanovo kakaová pochúťka. Dá sa jesť vychladená, alebo za horúca. Aj vás to zalákalo?

Budeme potrebovať:

1 liter mlieka

2 PL hladkej múky

2 PL škrobu

Pol hrnčeka smotany na šľahanie

3 PL kakaa

1 hrnček cukru (alebo od chuti)

1 vaječný žĺtok

Postup prípravy:

Zmiešajte mlieko a smotanu. Primiešajte vaječný žĺtok a chvíľku vymiešavajte. Potom pomaly nalejte do misky, kde ste si predtým zmiešali cukor, škrob, múku a kakao.

smittenkitchen.com

Dajte zmes na mierny oheň. Udržujte teplú a dohliadajte na to, aby sa zmes pomaly a rovnomerne zohrievala. Povarte asi 15 minút a stále miešajte. Keď začne zmes hustnúť, odstráňte ju z ohňa a ešte chvíľu miešajte.

Smotanovo kakaový dezert nalejeme do šálok, alebo zmrzlinových misiek a necháme vychladnúť. Po vychladení vložíme do chladničky aspoň na 2-3 hodiny a podávame so šľahačkou a ovocím.

thepioneerwoman.com

Ak chcete prekvapiť hostí, dezert môžete podávať aj navrstvený, bude vyzerať luxusne a chutiť bude ešte lepšie. Pripravte si domácu šľahačku, ale pripravte si ju naozaj pevnú. Do priehľadného pohára nalejte trochu dezertu, na to opatrne šľahačku zmiešanú napríklad s rozdrvenými orieškami. Na to opäť dezert a opäť šľahačku. Vrstvenie ukončite šľahačkou s veľkým orechom, alebo kúskom ovocia. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (Monika), justcoolidea.ru

Náš tip:

  • Smotanovo kakaový dezert môžete podávať aj horúci. Bude tekutejší, no na chladné večery a víkendové popoludnia je ideálny aj v teplej podobe.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x