Domáce slané fornetti

Loading...
(3.6 / 5)

Kupovali ste si občas fornetti? Jemné, chrumkavé pečivo s rôznymi náplňami, to mu sa nedá len tak odolať. Ak ste občas uvažovali, že by ste ich doma skúsili upiecť, možno vám dobre poslúži práve tento recept.

Budeme potrebovať:

lístkové cesto 500 gramov

250 gramov salámy v celku

1 cibuľa

syr bambíno alebo iný syrokrém

2-3 strúčiky cesnaku

2 a pol lyžice kečupu

soľ

korenie

oregano

Postup:

Salámu pomelieme v mlynčeku (prípadne v kuchynskom robote) a pridáme cibuľu, cesnak, kečup a dochutíme soľou, korením a oreganom. Vzniknúť by nám mala zmes, ktorá pripomína nátierku. Postupne primiešame aj syr.

S lístkovým cestom je to len a len na vás. Postupovať môžete podľa toho, aký tvar majú fornetti mať. Môžete urobiť taštičky, slimáky alebo buchtičky. Je to len a len na vás. My si pripravíme buchtičky.

Cesto si predelíme na 4 časti a vyvaľkáme na pásy. Potrieme kečupom, môžeme posypať ešte oreganom alebo pizza korením a na polovicu natrieme našu salámovú nátierku. Cesto dvakrát prehneme a popredeľujeme na jednotlivé buchtičky. Dajte si pozor, aby boli dobre uzavreté všetky konce. Na vrchu môžeme urobiť zárezy. Fornetti potrieme žĺtkom, posypeme sezamom a drvenou rascou. Pečieme na 200 až 220 stupňov približne 10 minút do zlata. Dobrú chuť.

facebook/Marián Kamas

zdroj titulnej fotky: instagram,(Lucia M.)

Náš tip

  • Fornetti si môžete pripraviť aj na sladko. Stačí, keď ich naplníte obľúbeným lekvárom, tvarohom alebo čokoládovou zmesou.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x