Domáca živánka na plechu

Loading...
(3.7 / 5)

Ak máte záhradu a ohnisko, prípadne ste niekde na chate, okrem klasických špekáčikov a mäsa si môžete pripraviť aj chutnú živánku. Pre náš, čo si ju chceme dopriať aj doma je tu tento recept. Upiecť ju môžete aj v rúre a je to skvelý tip na obed alebo večeru pre celú rodinu. Aj vy si najradšej namáčate chlebík do šťavy, ktorá je v alobale spolu so zemiakmi a mäskom?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by nadjaborsig (@nadjaborsig5) on

Na domácu živánku na plechu budeme potrebovať:

  • asi 700 gramov zemiakov
  • 2 cibule
  • 400 gramov slaniny
  • asi 10 strúčikov cesnaku
  • 5 špekačiek
  • 300 gramov bravčového karé
  • soľ a korenie
  • mletá rasca
  • olej
  • veľký plech

Postup:

  • Mäso si naklepeme a nasolíme deň predtým. Necháme ho v chladničke, prípadne ak ho budete marinovať špeciálne, tiež to urobte večer pred prípravou. Zemiaky a cibuľu si očistíme a nakrájame na kolieska.
  • Naukladáme na plech a pridáme celé strúčiky cesnaku, nakrájané špekačky a na vrch aj bravčové mäso. Osolíme, okoreníme a pridáme trošku oleja. Dáme piecť do rúry zakryté alobalom.
  • Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 50 minút. Na posledných 15 minút odokryjeme a zvýšime teplotu na 200. Podávame s kyslou uhorkou. Dobrú chuť.

Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x