Domáca paštéta

(4 / 5)

Zakúpiť paštétu v obchode, to proste nie je ono. Ak chcete ohúriť svoju návštevu jedinečnou a veľmi chutnou domácou paštétou, máme pre vás tento recept. Nič sa nevyrovná domácej príprave, a aj vaši hostia to ocenia. Pečeňová paštéta s aromatickým korením, cibuľkou a mrkvou, to je to pravé orechové, čo ste celý čas hľadali.

Budete potrebovať:

1 kilogram pečene

3 cibule

2 mrkvy

100 gramov masla

soľ, korenie

koreniny podľa chuti: paprika, cesnak, koriander, petržlen, bazalka, bobkový list

Postup:

Vyberte si akýkoľvek druh pečienky. Výber je len a len na vás a vašich preferenciách. Pečienku očistite, umyte, odstráňte drobné žilky a nakrájajte ju na malé kúsky. Vložte ich do panvice, zalejte troškou vody a varte pár minút. Lyžicou sa pokúste odstrániť penu, ktorá sa na povrchu vytvorí. Osoľte a okoreňte. Cibuľku a mrkvu nakrájajte na krúžky alebo pásiky a poduste ich na oleji. K cibuľke a mrkve pridajte všetky potrebné koreniny. Uvarenú pečienku nechajte vychladnúť a pomeľte ju v mlynčeku, prípadne použite mixér. Spolu s pečeňou pomeľte aj mrkvu s cibuľkou. Celú zmes zmiešajte v miske s maslom. Natrite na hrianku alebo chlebíčky a môžete konzumovať. Paštéta najlepšie chutí s čerstvou petržlenovou vňaťkou. Dobrú chuť.

zdroj titulnej fotky: instagram, (Lucia M.), takprosto.cc

Chutil ti tento recept?

komentárov

x