Zakúpiť paštétu v obchode, to proste nie je ono. Ak chcete ohúriť svoju návštevu jedinečnou a veľmi chutnou domácou paštétou, máme pre vás tento recept. Nič sa nevyrovná domácej príprave, a aj vaši hostia to ocenia. Pečeňová paštéta s aromatickým korením, cibuľkou a mrkvou, to je to pravé orechové, čo ste celý čas hľadali.
1 kilogram pečene
3 cibule
2 mrkvy
100 gramov masla
soľ, korenie
koreniny podľa chuti: paprika, cesnak, koriander, petržlen, bazalka, bobkový list
Vyberte si akýkoľvek druh pečienky. Výber je len a len na vás a vašich preferenciách. Pečienku očistite, umyte, odstráňte drobné žilky a nakrájajte ju na malé kúsky. Vložte ich do panvice, zalejte troškou vody a varte pár minút. Lyžicou sa pokúste odstrániť penu, ktorá sa na povrchu vytvorí. Osoľte a okoreňte. Cibuľku a mrkvu nakrájajte na krúžky alebo pásiky a poduste ich na oleji. K cibuľke a mrkve pridajte všetky potrebné koreniny. Uvarenú pečienku nechajte vychladnúť a pomeľte ju v mlynčeku, prípadne použite mixér. Spolu s pečeňou pomeľte aj mrkvu s cibuľkou. Celú zmes zmiešajte v miske s maslom. Natrite na hrianku alebo chlebíčky a môžete konzumovať. Paštéta najlepšie chutí s čerstvou petržlenovou vňaťkou. Dobrú chuť.
zdroj titulnej fotky: instagram, (Lucia M.), takprosto.cc