Čokoládovo-tvarohové rezy

Loading...
(0 / 5)

Na vrch už len ozdobiť malinami a dokonalý dezert je na svete. Najlepšie chutí, keď poriadne stuhne a odleží sa v chladničke. Postup je jednoduchý a zvládne ho aj začiatočník. Ak máte radi tvarohové koláče, tento si skutočne zamilujete. Tip na recept je od pani Nikoly.

Na čokoládovo-tvarohové rezy budeme potrebovať:

Cesto

  • 6 vajec
  • 4 PL práškového cukru
  • 2 PL oleja
  • 2 PL horúcej vody
  • 5-6 PL polohrubej múky
  • polovica prášku do pečiva
  • 3 PL kakaa

Krém

  • 1 vanilkový puding (+mlieko a cukor podľa návodu)
  • 2 jemné tvarohy
  • polovica masla
  • 1 vanilkový cukor

Čokoládová poleva

  • 200 gramov čokolády
  • 2 PL masla

Postup:

  • Najskôr si oddelíme žĺtka od bielok a vyšľaháme ich s cukrom. Pridáme olej, múku, kypriaci prášok, kakao a dobre vyšľaháme. Na záver po častiach primiešavame vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto vylejeme do formy a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 30 minút. Upečené cesto necháme dobre vychladnúť.
  • V hrnci si zatiaľ uvaríme puding a necháme ho vychladnúť za občasného miešania. Pedzitým si vyšľaháme maslo s cukrom a potom postupne zašľahávame aj puding a nakoniec tvarohy, aby nám vznikol hladký krém. Rozotrieme ho na upečené cesto a dáme do chladničky dobre stuhnúť.
  • Na krém príde už len čokoládová poleva, ktorú pripravíme tak, že si čokoládu zmiešame s maslom a zalejeme krém. Opäť necháme stuhnúť, môžeme ozdobiť napríklad malinami. Ideálne je, ak tento koláč tuhne v chladničke aj cez noc. Dobrú chuť.
Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x