Chrumkavé kuracie prsia

(5 / 5)

Kuracie prsia sa dajú pripraviť na milióny spôsobov. Najradšej však máme také, ktoré nie sú nasiaknuté olejom, no chutia vynikajúco. To je aj prípad tohto receptu. Pripravte si kuracie rezne trochu inak, bez strúhanky a litrov oleja. Vďaka parmezánu chutia neuveriteľne a sú chrumkavé napriek tomu, že sa pečú v rúre na papieri na pečenie. Idete s nami vyskúšať tento recept? Je to také jednoduché.

Budeme potrebovať:

kuracie prsia

pomleté ovsené vločky

100 gramov roztopeného masla

100 gramov parmezánu

1 PL múky

koreniny podľa chuti

soľ a korenie

Postup:

Kuracie prsia si umyjeme očistíme a vysušíme. V miske si zmiešame parmezán s roztopeným maslom a ovsenými vločkami. Pridáme aj trošku múky a koreniny podľa chuti. Použijeme napríklad korenie na kurča, sušené oregano, tymian alebo sušený cesnak. Výber je len na vás. Každý jeden kúsok kuracích pŕs dobre obalíme v zmesi, ktorú sme si pripravili. Kuracie prsia naukladáme na papier na pečenie a pečieme ich na 200 stupňov asi 20-25 minút. Podávame napríklad s dressingom, jogurtom alebo rôznymi omáčkami. Dobrú chuť.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x