Bravčovina sa čoraz častejšie používa aj pri príprave cestovín, čo v minulosti nebolo celkom štandardné. Napriek tomu, že sa táto kombinácia trochu záznavala, labužníci jej prišli na chuť a v súčasnosti sa bežne nachádza v jedálnych lístkoch talianskych reštaurácií. Najlepšie sa hodí k obľúbeným fettuccine, čiže širokým rezancom.
500 g bravčovej panenky (pokojne zvoľte namiesto mäsa huby)
400 g fettuccine (široké rezance)
smotana na šľahanie podľa chuti
cesnak
1 cibuľa
olej
petržlen alebo bazalka
soľ a korenie podľa chuti
Na panvici si predhrejeme olej a pridáme naň bravčovú panenku. Restujeme zo všetkých strán na miernom ohni, aby sa spravila. Keď mäso začne hnednúť, pridáme na drobno nakrájanú cibuľu. Dochutíme soľou a korením a necháme prebehnúť teplom kým panenka nebude pripravená podľa toho, ako ju máte radi.
Keď je mäso hotové podľa vašich predstáv (u nás ju robíme stredne prepečenú), pridáme trochu šľahačkovej smotany a necháme vyredukovať. Ak sa vám zdá omáčka riedka, pridajte maslo. K omáčke pretlačíme cesnak. Mäso si odložíme nabok, cestoviny premiešame so smotanovou omáčkou a servírujeme tak, že mäsko položíme navrch cestovín a posypeme petržlenovou vňaťou, alebo bazalkou.