Cestoviny s mletým mäsom

Loading...
(0 / 5)

Rýchla večera v podobe cestovín môže byť už do pol hodiny na stole. Tajomstvo chutne uvarených cestovín je ale v samotných cestovinách. Preto si dajte záležať na tom, aby boli naozaj kvalitné, so semolínovej pšenice. Varte ich asi o 2 minúty menej ako ste zvyknutí a budú al dente. K tomu táto skvelá omáčka a večera je na svete.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Илья Дронов (@_zwablz_) on

Budeme potrebovať:

  • cestoviny
  • 500 gramov mletého hovädzieho mäsa
  • 50 gramov tvrdého syra
  • 300 gramov lúpaných paradajok
  • 2 mrkvy
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 PL olivového oleja
  • soľ a korenie podľa chuti
  • bazalka

Postup:

  • Cestoviny si klasicky uvaríme, ak chceme, aby boli al dente, varíme ich o niečo kratšie, aby boli trošku tvrdšie, nie rozvarené. Asi 100 ml vody z cestovín si odložíme bokom.
  • V panvici si na oleji speníme cibuľku a pridáme aj nakrájanú mrkvu a pretlačený cesnak. Pridáme lúpané paradajky, bazalku a dochutíme soľou a korením. Chvíľku povaríme a pridáme mleté mäso.
  • Pod pokrievkou varíme asi 10 minút na strednom ohni, potom necháme ešte na malom ohni asi 10 minút dôjsť. Pridáme cestoviny a necháme spolu zovrieť asi dve minútky. Podávame s nastrúhaným syrom. Dobrú chuť.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x