Rýchla večera v podobe cestovín môže byť už do pol hodiny na stole. Tajomstvo chutne uvarených cestovín je ale v samotných cestovinách. Preto si dajte záležať na tom, aby boli naozaj kvalitné, so semolínovej pšenice. Varte ich asi o 2 minúty menej ako ste zvyknutí a budú al dente. K tomu táto skvelá omáčka a večera je na svete.
- cestoviny
- 500 gramov mletého hovädzieho mäsa
- 50 gramov tvrdého syra
- 300 gramov lúpaných paradajok
- 2 mrkvy
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 PL olivového oleja
- soľ a korenie podľa chuti
- bazalka
Postup:
- Cestoviny si klasicky uvaríme, ak chceme, aby boli al dente, varíme ich o niečo kratšie, aby boli trošku tvrdšie, nie rozvarené. Asi 100 ml vody z cestovín si odložíme bokom.
- V panvici si na oleji speníme cibuľku a pridáme aj nakrájanú mrkvu a pretlačený cesnak. Pridáme lúpané paradajky, bazalku a dochutíme soľou a korením. Chvíľku povaríme a pridáme mleté mäso.
- Pod pokrievkou varíme asi 10 minút na strednom ohni, potom necháme ešte na malom ohni asi 10 minút dôjsť. Pridáme cestoviny a necháme spolu zovrieť asi dve minútky. Podávame s nastrúhaným syrom. Dobrú chuť.
Lucia M.