Cesnakovo-syrová omáčka

(4 / 5)

Túto bleskovú omáčku si zamilujete. Potrebovať budete len základné suroviny, nezahusťuje sa múkou a chutí dokonale. Môžete ju podávať studenú ako dressing na šalát alebo teplú k cestovinám alebo grilovanému mäsu. Keďže sa blížia rodinné záhradné párty s dobrým jedlom, môžete ju vyskúšať. Našim hosťom chutila.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mariann (@mariannasovary) on

Na omáčku budeme potrebovať:

  • 100 ml smotany na šľahanie alebo varenie
  • 100 ml kyslej smotany
  • 50 gramov strúhaného syra
  • bylinky podľa chuti, najlepšie čerstvé
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ a čerstvé korenie podľa chuti

Postup:

Do hrnca si vylejeme smotany, pridáme prelisovaný cesnak, bylinky. Miešame, povaríme a dochutíme soľou a korením. Na záver pridáme nastrúhaný syr alebo syr v črievku, premiešame a môžeme podávať. Pre lepšie zvýraznenie chuti môžete pridať aj trošku bieleho vína, za lyžičku medu a nejaké čili. Základ je však úplne jednoduchý. Dobrú chuť.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x