Cesnakové žemle

(5 / 5)

Ak ste už niekedy robili domáci chlebík, viete, že sa chuťovo nedá ani len trošku porovnať s tým, čo kupujeme v obchodoch. To isté platí aj pre iné druhy pečiva. Tento recept je tak jednoduchý a chutný, že si ho ihneď zamilujete.

Potrebujeme:

1 vajíčko

1 hrnček vody

3 lyžice slnečnicového oleja

10 g droždia

3 strúčiky cesnaku

1 lyžičku cukru

soľ

3 hrnčeky hladnej múky

Postup:

Zmiešame si olej, soľ, múku, cukor a droždie v miske a vymiesime si cesto, do ktorého pridáme vodu. Cesto poriadne zamiesime a počkáme kým vykysne.

Z cesta si vytvoríme guličky o veľkosti menšieho jablka a potrieme ich vajíčkom. Vymastíme si plech a pečieme ich pri teplote 180 stupňov celzia do zlatista.

Upečené ich potrieme cesnakom a obľúbenými bylinkami.

cesnakove-zemle
sovkusom.ru

Dobrú chuť!

zdroj: sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov


@receptik.sk na Instagrame

Načítať viac..
x