Dali by ste si niečo pod zub pri nedeľnom filme, ale kalórie vám naháňajú strach? S týmto receptom si budete môcť svoj obľúbený film vychutnať bez výčitiek a bez prebytočnej múky. Okrem toho je jeho príprava extrémne rýchla a jednoduchá. Ak som vás zaujala, tak pokračujte ďalej v čítaní receptu a v prípade, že ste sa ho rozhodli vyskúšať, sa nebojte pochváliť v komentároch.
1 hrnček mandľovej múky
1/3 hrnčeka kokosovej múky
3/4 strúhaného parmezánu
2 KL prášku do pečiva
6 strúčikov cesnaku
1 PL sušenej petržlenovej vňate
6 vajíčok
1/3 hrnčeka kokosového oleja
Rúru predhrejeme na 200°C a plech vyložíme papierom na pečenie. Vo veľkej miske zmiešame kokosovú a mandľovú múku, prášok do pečiva, parmezán a sušenú petržlenovú vňať.
V menšej miske vymiešame vajíčka s kokosovým olejom a pridáme najemno nasekaný cesnak. Túto hmotu pridáme do sypkej zmesi, vymiešame a necháme 2-3 minúty odstáť.
Pomocou polievkovej lyžice vytvoríme kopčeky na plechu, ktoré následne rozpučíme. Podľa chuti ich môžeme posypať parmezánom.
Cesnakovo-syrové pagáče pečieme dozlatista, približne 15-20 minút. Dobrú chuť.
zdroj: babskeveci.sk (Bianka Pontyová), ripost.hu