Bravčový paprikáš

(5 / 5)

Mäso si zvyčajne vyžaduje dlhšiu prípravu, no tento recept zvládnu aj začiatočníci. Paprikáš patrí k najčastejšie pripravovaným jedlám. Hodí sa k nemu knedľa, cestoviny, ale aj ryža, či zemiaky. Pripraviť ho môžete z akéhokoľvek druhu mäsa. Dnes si pripravíme bravčový, pretože u každého sa kúsok bravčoviny nájde, či už v chladničke alebo v mrazničke.

Budeme potrebovať:

400 gramov bravčového mäsa

40 gramov slaniny

40 gramov masla

1 cibuľa

1/2 PL sladkej mletej papriky

1/2 PL štipľavej mletej papriky

soľ a korenie podľa chuti

1 kyslá smotana

1 PL múky na zahustenie

Postup:

Bravčové mäso si umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kúsky. Na drobno si nakrájame aj slaninu a cibuľu. Do hrnca si dáme slaninku, môžeme pridať trošku masti a podusíme spolu s cibuľou. Potom speníme mletú papriku. Pridáme mäso a chvíľu podusíme spolu. Celé to podlejeme a do mäkka udusíme. Medzitým si pripravíme zátrepku a kyslú smotanu si zmiešame s múkou. Na záver zahustíme omáčku a dochutíme soľou a korením podľa chuti. Dobrú chuť.

zdroj titulnej fotky: pixabay, Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov


@receptik.sk na Instagrame

Načítať viac..
x