Máte radi maďarskú kuchyňu? Potom si tento recept na marinovanú kapustu s mäsom zamilujete. Ak máte radšej pikantnejšie, pridajte čili. Ak však varíte pre rodinu, v ktorej sú deti, radšej s ním buďte opatrnejší.
- 1 kg kyslej kapusty
- 1/2 kg bravčového mäsa
- soľ a korenie
- červená mletá paprika
- 3 strúčiky cesnaku
- olej
- väčšia cibuľa
- mletá rasca
- čili paprička
Postup:
- Kyslú kapustu si prepláchneme, aby nebola príliš kyslá. Do väčšieho hrnca dáme trošku vody, kapustu a pod pokrievkou dusíme. Na panvici si na cibuľke a oleji opečieme nakrájané mäso. Ku kapuste pridáme všetky potrebné koreniny a pretlačený cesnak s čili. Mäso taktiež dochutíme podľa potreby. Potom ho pridáme ku kapuste a premiešame.
- Pripravíme si misu, do ktorej dáme celú kapustu aj s mäsom. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov a kapustu pečieme asi 45 minút, občas premiešame. Ak nám ostalo viac šťavy, vôbec to nevadí, hlavné jedlo podávame napríklad s uvarenými zemiakmi alebo chlebom. Dobrú chuť.
Lucia M.