Bravčové karé s omáčkou

Loading...
(2 / 5)

Máte radi husté a poctivé omáčky? Ak nechcete pripravovať tradičný hovädzí guláš a máte doma napríklad bravčové karé, tento recept si obľúbite. Pripravuje sa kratšie a omáčka sa hodí ku knedli, zemiakom, ryži aj tarhoni.

Na bravčové karé s omáčkou budeme potrebovať:

  • bravčové karé
  • menšiu cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • mletá paprika
  • korenie a soľ
  • zavarené lečo (alebo nakrájaná paprika a jedna paradajka, prípadne lúpané)
  • trochu paradajkového pretlaku
  • koreniny podľa chuti (rasca, majoránka)
  • olej

Postup:

  • Mäso si nakrájame na malé kocky, cibuľu nasekáme. Na oleji ju opražíme a pridáme k nej mäso aj pretlačený cesnak. Chvíľu podusíme a pridáme trochu leča alebo nakrájanú zeleninu úplne nadrobno.
  • Pridáme korenie, soľ a mletú sladkú papriku, podlejeme troškou vody a podusíme. Po asi 10 minútach pridáme asi 1 PL paradajkového pretlaku a opäť podlejeme.
  • Varíme takto asi 30 minút, keď sa nám voda vyparí, vždy mäsko podlejeme. Ak chceme omáčku zahustiť, pridáme nastrúhaný surový zemiak. Na záver môžeme doladiť chute koreninami. Dobrú chuť.
Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x