Máte radi husté a poctivé omáčky? Ak nechcete pripravovať tradičný hovädzí guláš a máte doma napríklad bravčové karé, tento recept si obľúbite. Pripravuje sa kratšie a omáčka sa hodí ku knedli, zemiakom, ryži aj tarhoni.
- bravčové karé
- menšiu cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- mletá paprika
- korenie a soľ
- zavarené lečo (alebo nakrájaná paprika a jedna paradajka, prípadne lúpané)
- trochu paradajkového pretlaku
- koreniny podľa chuti (rasca, majoránka)
- olej
Postup:
- Mäso si nakrájame na malé kocky, cibuľu nasekáme. Na oleji ju opražíme a pridáme k nej mäso aj pretlačený cesnak. Chvíľu podusíme a pridáme trochu leča alebo nakrájanú zeleninu úplne nadrobno.
- Pridáme korenie, soľ a mletú sladkú papriku, podlejeme troškou vody a podusíme. Po asi 10 minútach pridáme asi 1 PL paradajkového pretlaku a opäť podlejeme.
- Varíme takto asi 30 minút, keď sa nám voda vyparí, vždy mäsko podlejeme. Ak chceme omáčku zahustiť, pridáme nastrúhaný surový zemiak. Na záver môžeme doladiť chute koreninami. Dobrú chuť.