5 tipov na rýchly obed alebo večeru

Loading...
(0 / 5)

Aj tí najväčší milovníci varenia si občas potrebujú od kuchyne oddýchnuť. Vymeniť hodiny strávené v kuchyni s obrovskou hŕbou riadov za pokojný večer s rýchlou a lahodnou večerou. Existuje mnoho receptov, ktoré sú veľmi jednoduché a chuťou sa dokážu vyrovnať aj tým najzložitejším jedlám, či už budete pripravovať cestoviny, mäso alebo akúkoľvek prílohu. Stačí vám pár minút a dokonalú večeru máte na stole.

Lahodné cestoviny

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ale Marino (@alemarino71) on

Budeme potrebovať:

  • 200 g akýchkoľvek cestovín
  • 300 ml vriacej vody
  • 1 cibuľu
  • 1 mrkvu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 20 g masla
  • 2 lyžice slnečnicového oleja
  • soľ
  • čierne korenie

Postup:

  • Olúpte si cibuľu, nakrájajte ju na krúžky a dajte ju smažiť. Počas prípravy cibule si nastrúhajte mrkvu na strúhadle na hrubšie kúsky. Keď je cibuľa spravená pridajte k nej nastrúhanú mrkvu a varte kým nie je mäkká. Keď mrkva zmäkne pridajte prepasírovaný cesnak.  Cestoviny dajte do ďalšieho hrnca a nechajte ich uvariť.
  • Pridajte uvarené cestoviny a dobre všetko premiešajte. Pridajte soľ, korenie a zakryte hrniec. Nechajte 5 minút dusiť a následne pokrievku odstráňte. Nechajte ešte ďalšie 3 minútky všetko opražiť. Nech sa páči, lahodná večera je hotová.

Pohánka s morčacím mäsom

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KristinaHealthy (@kristina_healthy) on

Budeme potrebovať:

  • 220 g pohánky
  • 500 g morčacích pŕs
  • 1 lyžičku ľubovoľného korenia
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 250 g mrazenej zeleniny
  • 550 ml vody
  • soľ

Postup:

  • Opláchnite si morčacie prsia, vysušte ich a vložte do čistej misky. Pridajte olivový olej, koreniny a soľ. Všetko poriadne premiešajte a nechajte hodinku postáť v chladničke. Samozrejme pokiaľ chcete, môžete mäso pripraviť hneď, ale lepšie je nechať ho pár hodín v marináde kvôli lepšej chuti.
  • Počas toho si umyte pohánku a následne ju uložte na plech. Vyberte mäso z marinády a poukladajte ho na pohánku. Nakoniec všetko posypte mrazenou zeleninou. V pohári s vodou si rozpusťte soľ a polejte ňou pohánku. Plech pokryte fóliou a nechajte piecť 20 minút na teplote 180 stupňov. Po 20-tich minútach odstráňte fóliu a pečte ďalších 15 minút. A môžete podávať!

Zapekaná ryža s kuraťom

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Noella 😘 (@luvlee_noella) on

Budeme potrebovať:

  • 2 šálky ryže
  • 4 šálky teplej vody
  • 8 kuracích stehien
  • 1-2 cibule
  • 2-3 mrkvy
  • 2 papriky
  • zelený hrášok
  • cherry paradajky
  • soľ
  • čierne korenie
  • tvrdý syr na strúhanie
  • slnečnicový olej

Postup:

  • Ako prvé si pripravte kuracie prsia, ktoré opláchnite, osušte a dajte do čistej nádoby spolu s olejom a koreninami podľa vlastného výberu. Nechajte mäso marinovať niekoľko desiatok minút. Počas toho si pripravte zeleninu. Papriku si nakrájajte na malé kúsky, cibuľu na krúžky a mrkvu na malé kúsky.
  • Pripravte si panvicu, na ktorej osmažte cibuľu. Keď je cibuľka hotová pridajte zvyšok pripravenej zeleniny a restujte 5-7 minút. Pripravte si hlbšiu nádobu ktorú môžete použiť aj do rúry. Na jej dno dajte olej a ryžu. Na ryžu dajte pripravenú orestovanú zeleninu. Na zeleninu poukladajte mäso a cherry paradajky.
  • Nakoniec ešte pred pečením rozpusťte soľ v malom poháriku a polejte celý obsah misy. Nakoniec dolejte zvyšok vody. Pečte približne hodinu pri teplote 180 stupňov. Pár minút pred vytiahnutím z rúry posypte všetko strúhaným syrom. Nechajte ešte pár minút zapiecť a večeru máte hotovú!

Lenivá panvica

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Probando Peru (@probandoperu) on

Budeme potrebovať:

  • 700 g kuracích pŕs
  • 1,5 šálky ryže
  • 3 šálky vody
  • 4 lyžice strúhanky
  • 1 lyžica červenej papriky
  • pol lyžičky muškátového oriešku
  • 1-2 strúčiky cesnaku
  • 8 čiernych korení
  • paradajky
  • koreniny podľa chuti
  • soľ

Postup:

  • Na začiatok si dobre opláchnite ryžu a zmiešajte ju so slnečnicovým olejom. V hlbokom tanieri si zmiešajte strúhanku,koreniny, papriku a soľ. Kuracie mäso umyte, osušte, naporcujte a následne obaľte vo vytvorenej strúhankou zmesi. Takto obalené mäso si osmažte na oleji z oboch strán kým nie je krásne zlatohnedé.
  • Do panvice s ryžou nalejte vodu, soľ, korenie, hrášok a hotové kurča. Zakryte a nechajte variť. Po pár minútach pridajte cesnak, papriku a nakrájané paradajky. Panvicu opäť zakryte a nechajte variť 10 minút. Následne panvicu vložte ešte do rúry na 10-15 minút. Večera je hotová!

Zapečené zemiaky s kuraťom

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Katka Jancova Cook Daily Fresh (@delikatka_) on

Budeme potrebovať:

  • 500 g kuracích pŕs/stehien
  • 800 g zemiakov
  • 1 mrkva
  • 1 cibuľa
  • 1 paprika
  • korenie na pečené kura
  • 3 lyžice olivového oleja
  • soľ

Postup:

  • Umyte a nakrájajte si kuracie prsia. Môžete ich nakrájať na pásiky či kocky výber je na vás. Následne pridajte soľ, olej a korenie na kura. Zemiaky si ošúpte a nakrájajte taktiež na ľubovoľné tvary. Nakrájané zemiaky vložte na plech.
  • Na zemiaky dajte olej, soľ a poriadne premiešajte. Na zemiaky poukladajte mäso a nakrájanú cibuľu na krúžky. Pridajte plátky mrkvy, papriky a paradajky. Plech zakryte fóliou a pečte pri teplote 200 stupňov cca 40 minút.

Gabriela

Chutil ti tento recept?

komentárov

x