Hovädzieho mäsa nie je nikdy dosť. Je veľmi zdravé a chutné a mali by sme ho rozhodne jesť častejšie a vo väčšom množstve, než to podľa celosvetových štatistík robíme. Jeho výživové vlastnosti nie sú zanedbateľné a preto si ho treba pripraviť nielen často, ale aj chutne. Aby z jedla bol skutočný pôžitok. Ako napríklad z takej rolky.
1kg hovädzieho mäsa (ideálne chudšieho)
200g tvrdého syra
400ml paradajkového pretlaku
1 cibuľa
100ml bieleho suchého vína
2 vajcia
3 PL strúhanky
½ ČL petržlenovej vňate
2 strúčiky cesnaku
½ ČL korenia
½ ČL oregana
½ ČL bazalky
½ ČL soli
Cibuľu nakrájajte na polkrúžky. Cesnak pretlačte a zmiešajte so soľou, strúhankou, petržlenovou vňaťou, bazalkou, korením a oreganom. Do toho pridajte vajcia a vymiešajte homogénnu zmes. Hovädzie mäso jemne vyklepte a narežte ma plátky. Osoľte ho a okoreňte. Plnku do jednotlivých plátkov mäsa rovnomerne rozotrite a do stredu dajte strúhaný syr. Filety zrolujte a uviažte pomocou drôtika alebo nitky.
Do hlbšej panvice si dajte polkrúžky cibule, na troške oleja ju osmažte, zalejte paradajkovým pretlakom a bielym vínom. Nechajte povariť, aby sa alkohol odparil. Mäso dajte do pekáča a zalejte ho paradajkovou omáčkou. Pečte pri teplote 180 stupňov asi 2 hodiny prikryté alobalom. Potom jednotlivé rolky rozrežte na plátky a podávajte ešte horúce. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (M)