Kuracie prsia sú jedným z najvďačnejších druhov mäsa, pretože z nich dokážete pripraviť takmer všetko. Viete ich prispôsobiť chutiam veľkých chlapov, ale aj malých detí. V tomto smere sú priam ideálnym kúskom. Ak ste ešte nepočuli o „údených“ kuracích prsiach, potom dávajte dobrý pozor. Tento recept možno osloví práve vás.
1kg kuracích pŕs
30ml bieleho suchého vína
60ml olivového oleja
1 ČL zázvoru
15ml sójovej omáčky
1 ČL soli
90g ryže
70g kryštálového cukru
1 ČL čierneho korenia
1ČL škorice
30g čierneho čaju
Ako prvé si pripravte omáčku. Zmiešajte víno, olivový olej, sójovú omáčku, soľ a korenie, dobre zamiešajte a pridajte na jemno nastrúhaný zázvor. V tejto omáčke nechajte marinádovať umyté a očistené kuracie prsia. Môžete ich narezať na polovice. Marinádujte asi 3-4 hodiny a v chladničke.
Pekáč alebo zapekaciu misku si vyložte alobalom a naplňte ryžou. Tú zmiešajte s čajovými lístkami, cukrom a škoricou. Na tento pekáč položte rošt na pečenie mäsa.
Ešte predtým, ako mäso na rošt položíte, si ho opečte na panvici z oboch strán zhruba 3-4 minúty. Len aby sa zatiahlo. Potom prsia položte na rošt a všetko spolu umiestnite do rúry a nechajte na najsilnejšej teplote asi 5-7 minút. Potom priamo na prsia položte veľkú pokrievku, ktorý ich celé prekryje. Takto ich môžete údiť ešte minimálne 10-15 minút. Horúce preúdené kurča podávajte s teplým zeleninovým šalátom. Chuť tohto jedla je jednoducho úžasná! Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (M)