Nepočetné množstvo receptov na zapekaný karfiol ešte nikdy nezaručilo, že bude chuť vášho jedla niečím iná a výnimočná. Väčšinou sa tento chutný pokrm pripravuje na podobný spôsob a nikoho neurazí. Dnes máme ale novinku. Niečo celkom iné a predsa podobné. Skúšali ste už zapekať karfiol s mäskom?
1 karfiol (cca 400g)
300g kuracích pŕs
2 cibule
3 zemiaky
2 paradajky
100g tvrdého syra
100g kyslej smotany
2 vajíčka
3 strúčiky cesnaku
soľ a korenie podľa chuti
Karfiol nechajte v celosti obvariť v slanej vode asi 10 minút, potom ho zlejte z vody a rozdrvte ružičky na menšie kúsky. Kuracie prsia poduste takisto v troche osolenej vody a keď sú hotové, pokrájajte ich na plátky, alebo pásiky. V podstate ich môžete pokrájať už pred dusením, no takto vám ostanú aj zvnútra mäkšie.
Kým sa vám mäso varí, nakrájajte si cibuľu na krúžky, tak isto aj paradajky. Smotanu vymiešajte s vajíčkami, pridajte pretlačený cesnak. Zemiaky očistite a nakrájajte na rovnako tenké krúžky ako cibuľu.
Pripravte si hlbší pekáč, dno vymažte maslom alebo olejom. Ako prvú vrstvu klaďte na pekáč zemiaky, potom mäso, karfiol a nakoniec zeleninu. Zalejte všetko smotanovo-vajíčkovou zmesou a posypte nastrúhaným syrom. Nezabudnite na soľ a korenie. Dajte piecť do rúry vyhriate ja 180 stupňov na približne 30 minút. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (M)