Netradičná príprava, no o to lepšia chuť. Kuracie placky sú tým najlepším možným variantom úpravy mäsa. Nemusíte ho mlieť, ale ostane krásne šťavnaté a chutné. Za týmto receptom sa pôjdu potrhať najmä deti, no verte, že si získal aj vás.
300g kuracích pŕs
150g tvrdého syra
1 vajce
2 PL polohrubej múky
soľ a čierne korenie podľa chuti
1 PL škrobu
Syr nastrúhajte na hrubšom strúhadle, kuracie prsia nakrájajte na čo najmenšie rezance. Zmiešajte ich spolu, pridajte vajce, múku, škrob, soľ a korenie. Všetko dobre zamiešajte. Ruky si namočte do vody a formujte na panvicu niečo ako placky. Smažte ich z každej strany na miernom až slabšom ohni zhruba 4 minúty. Podávajte ešte horúce, také sú najlepšie, šťavnaté a chutné. Prajeme dobrú chuť!
(M)