Jesenné recepty sú jedny z najchutnejších z úplne prozaického dôvodu. Práve v tomto ročnom období v kuchyni najradšej využívame všetky produkty, ktoré ponúkne záhrada, sezóna, ale aj uplynulé leto. Tento recept vyzerá a chutí fantasticky a keď ho predostriete hosťom, spadnú zo stoličiek. Predvediete sa?
1 stredne veľkú tekvicu
500g kuracieho mäsa
300g ryže
200g sliviek (môžu byť aj sušené, čerstvé sú však lepšie)
4 strúčiky cesnaku
2 jablká
1 cibuľa
tymián, čierne korenie a soľ podľa chuti
Tekvicu, alebo menšie tekvice vydlabte, no nechajte v nich trochu dužiny, aby jedlo vyzeralo pekne pri servírovaní. Samozrejme ich pred plnení zvonka umyte a zrežte vrch.
Dajte si variť ryžu. Mäso umyte a očistite a nakrájajte na plátky. Osmažte ich voľne spolu s pretlačeným cesnakom na oleji, pridajte soľ, korenie a tymian. Snažte sa mäso opiecť, aby na ňom vznikla chrumkavá kôrka. V druhej panvici si na troche masla osmažte cibuľu do zlatista. Potom k nej pridajte opečené kuracie mäso a dobre premiešajte.
Jablká si ošúpte a nakrájajte na kocky, to isté urobte so slivkami. Zmiešajte ovocie s ryžou a potom k nej pridajte mäso. Ak sa vám zdá jedlo suché, pokojne pridajte kúsky masla, alebo olej. Ak vám pri vydlabávaní tekvice ostalo veľa dužiny, pokojne ju môžete použiť do plnky spolu s ovocím.
Keď je tekvica naplnená, pomažte ju z vonkajších strán olejom a dajte piecť na pekáč. Pečte ju 60 minút pri teplote 200 stupňov. Ak sa vám nepozdáva táto plnka, pokojne vyskúšajte tekvicu naplniť niečím dobrým z vašej hlavy. Jedlo bude na tanieri vyzerať krásne a vy budete kráľovnou jesennej kuchyne. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (M)