Aj vy máte občas pocit, že skutočne neviete, čo navariť? Zároveň by ste si radi dali niečo rýchle a jednoduché, pričom nemusíte rozmýšľať a bude to hneď hotové. Máme pre vás dobrý tip, napríklad kuracie penne na smotane.
Na kuracie penne na smotane budeme potrebovať
- kuracie mäso
- cibuľu
- olej
- 2 PL paradajkového pretlaku
- 2 PL kryštálového cukru
- bujón
- 300 mililitrov smotany na šľahanie
- syr v črievku (200 gramov)
- pokrájaná bazalka
Kuracie penne na smotane si pripravíme nasledovne
- Kuracie mäso si nakrájame. Cibuľku nadrobno pokrájame a pečieme do sklovita na oleji. Potom pridáme pretlak a cukor.
- Poriadne premiešame, pridáme mäso a medzi prstami rozmrvíme bujón.
- Pomiešame, a potom stiahneme oheň a mäso dusíme pod pokrievkou.
- Kým sa mäso dusí a pustí šťavu, rozmiešame si smotanu a syr s bazalkou.
- Keď je mäso mäkké, pridáme smotanu so syrom a necháme prevrieť.
- Uvaríme si pennne a podávame.