Kuracie penne na smotane

Loading...
(0 / 5)

Aj vy máte občas pocit, že skutočne neviete, čo navariť? Zároveň by ste si radi dali niečo rýchle a jednoduché, pričom nemusíte rozmýšľať a bude to hneď hotové. Máme pre vás dobrý tip, napríklad kuracie penne na smotane.

Na kuracie penne na smotane budeme potrebovať

  • kuracie mäso
  • cibuľu
  • olej
  • 2 PL paradajkového pretlaku
  • 2 PL kryštálového cukru
  • bujón
  • 300 mililitrov smotany na šľahanie
  • syr v črievku (200 gramov)
  • pokrájaná bazalka

Kuracie penne na smotane si pripravíme nasledovne

  • Kuracie mäso si nakrájame. Cibuľku nadrobno pokrájame a pečieme do sklovita na oleji. Potom pridáme pretlak a cukor.
  • Poriadne premiešame, pridáme mäso a medzi prstami rozmrvíme bujón.
  • Pomiešame, a potom stiahneme oheň a mäso dusíme pod pokrievkou.
  • Kým sa mäso dusí a pustí šťavu, rozmiešame si smotanu a syr s bazalkou.
  • Keď je mäso mäkké, pridáme smotanu so syrom a necháme prevrieť.
  • Uvaríme si pennne a podávame.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x