Dusené hovädzie s omáčkou a knedľou

Loading...
(4 / 5)

Ideálny tip na recept, ktorý si môžete pripraviť, pokiaľ máte viac času, takže napríklad počas víkendu. Ak ste kúpili hovädzinu a rozmýšľate nad receptom, vyskúšajte ju udusiť s chutnou omáčkou zo zeleniny. Recept od Gabiky je naozaj skvelý a zvládne ho každý.

Na dusené hovädzie s omáčkou a knedľou budeme potrebovať:

  • 600 gramov hovädzieho mäsa (plece)
  • 150 gramov slaniny
  • 600 gramov koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen)
  • 2 menšie cibule
  • soľ, mleté korenie, nové korenie, 2 klinčeky, bobkový list
  • 100 ml oleja
  • 1 PL cukru
  • 200 gramov paradajkového pretlaku
  • 1,2 litra vývaru
  • 80 gramov masla
  • citrónová šťava

Dusené hovädzie si pripravíme nasledovne:

  • Mäso si prešpikujeme slaninou a osolíme ho a okoreníme. Ideálne je korenie priamo mlieť, prípadne podrviť v mažiari, aby chytilo vôňu aj lepšiu a intenzívnejšiu chuť.
  • Na rozpálenom oleji mäso dobre uzavrieme z každej strany, stačí len pár sekúnd sprudka opražiť. Ho hrnca s výpekom dáme zvyšok slaniny, cibuľu a pridáme nakrájanú koreňovú zeleninu. Restujeme, zasypeme cukrom, dochutíme korením a soľou a pridáme pretlak. Chvíľu povaríme a zalejeme vývarom.
  • Pridáme mäso, klinčeky a dusíme asi hodinu, hodinu a pol. Keď máme mäso mäkké, vyberieme ho a omáčku prepasírujeme, zjemníme maslom a môžeme aj rozmixovať. Dochutíme citrónovou šťavou. Podávame nakrájané mäso na plátky, poliate omáčkou, ideálne s knedľou. Dobrú chuť.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x