Skvelým receptom sme sa inšpirovali u pani Zuzany, ktorá ho zdieľala v skupine Recepty a rady do kuchyne. Bravčové mäso neznamená len rezne. Pripraviť si môžete aj plnené závitky. Do vnútra dajte všetko, čo máte radi, alebo sa inšpirujte týmto skvelým receptom.
- bravčové mäso
- soľ a korenie
- mletá červená paprika
- šunka
- syr
- brokolica
- 2 vajíčka
- cibuľa
- cesnak
- maslo
- ryža alebo opekané zemiaky
Postup:
- Bravčové rezne si vyklepeme, osolíme a okoreníme. Na každý rezeň dáme plátok šunky, plátok syru a vajíčkovo-brokolicovú zmes. Tú si pripravíme klasicky ako praženicu. Brokolicu nakrájanú na malé kúsky krátko orestujeme, pridáme vajíčka a povaríme na panvici, kým sa nám neurobí praženica. Tú dochutíme a necháme vychladnúť.
- Z rezňov vytvoríme závitky alebo ak chcete rolky a každú jednu orestujeme krátko na oleji, aby sa nám uzavreli póry. Následne pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a vo výpeku restujeme. Potom závitky podlejeme vodou a dusíme pod pokrievkou. Nakoniec mäso vyberieme a do omáčky pridáme mletú červenú papriku a trošku masla. Necháme chvíľu zredukovať a pridáme závitky. Podávame s ryžou a opekanými zemiakmi. Dobrú chuť.