Máte chuť na krémový zákusok a doma vám ostali otvorené piškóty? Vyskúšajte túto dobrotu od pani Zuzany. Ak nemáte Zlatý klas, použite vanilkový (alebo čokoládový) puding. Ten sa u vás doma určite nájde.
Na krémový zákusok s piškótami budeme potrebovať:
Na cesto
- 4 vajíčka
- štipka soli
- 200 gramov práškového cukru
- 125 ml mlieka
- 125 ml oleja
- 300 gramov polohrubej múky
- prášok do pečiva
- džem
Krémová plnka
- 1/2 litra pomarančového džúsu
- 1 Zlatý klas
- 1 sladká smotana
- trochu cukru
- mascapone
- vanilkový struk
Ďalšie suroviny
- dlhé piškóty
- rum (nemusí byť)
- čokoláda
Postup:
- Bielka si oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme ich s troškou soli do peny. V miske si zmiešame cukor so žĺtkami, pridáme mlieko, olej, múku a prášok do pečiva. Nakoniec po častiach primiešame sneh. Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie a pečieme ho pri teplote 200 stupňov asi 20 minút. Kto chce, môže plech vymazať maslom a vysypať strúhaným kokosom.
- Upečené cesto natrieme po upečení vrstvou džemu a necháme ho vychladnúť. V hrnci si uvaríme s džúsom Zlatý klas alebo puding a necháme trochu vychladnúť. Puding natrieme na cesto.
- Následne si ešte vyšľaháme smotanu, zmiešame ju s mascarpone a cukrom a kto chce, pridá aj vanilkový lusk. Aj túto plnku natrieme na už pudingovú. Na vrch rozložíme piškóty, kto chce, môže ich trochu namočiť v rume. Potom už len dozdobiť roztopenou čokoládou a dať poriadne stuhnúť do chladničky. Dobrú chuť.