Na vrch už len ozdobiť malinami a dokonalý dezert je na svete. Najlepšie chutí, keď poriadne stuhne a odleží sa v chladničke. Postup je jednoduchý a zvládne ho aj začiatočník. Ak máte radi tvarohové koláče, tento si skutočne zamilujete. Tip na recept je od pani Nikoly.
Na čokoládovo-tvarohové rezy budeme potrebovať:
Cesto
- 6 vajec
- 4 PL práškového cukru
- 2 PL oleja
- 2 PL horúcej vody
- 5-6 PL polohrubej múky
- polovica prášku do pečiva
- 3 PL kakaa
Krém
- 1 vanilkový puding (+mlieko a cukor podľa návodu)
- 2 jemné tvarohy
- polovica masla
- 1 vanilkový cukor
Čokoládová poleva
- 200 gramov čokolády
- 2 PL masla
Postup:
- Najskôr si oddelíme žĺtka od bielok a vyšľaháme ich s cukrom. Pridáme olej, múku, kypriaci prášok, kakao a dobre vyšľaháme. Na záver po častiach primiešavame vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto vylejeme do formy a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 30 minút. Upečené cesto necháme dobre vychladnúť.
- V hrnci si zatiaľ uvaríme puding a necháme ho vychladnúť za občasného miešania. Pedzitým si vyšľaháme maslo s cukrom a potom postupne zašľahávame aj puding a nakoniec tvarohy, aby nám vznikol hladký krém. Rozotrieme ho na upečené cesto a dáme do chladničky dobre stuhnúť.
- Na krém príde už len čokoládová poleva, ktorú pripravíme tak, že si čokoládu zmiešame s maslom a zalejeme krém. Opäť necháme stuhnúť, môžeme ozdobiť napríklad malinami. Ideálne je, ak tento koláč tuhne v chladničke aj cez noc. Dobrú chuť.