Jednoduchý, no výborný! Ak ste ešte neskúšali grankový koláč a pečiete stále len perník, tento recept sa zaručene vaším obľúbeným. Jemné cesto a poleva. Kto chce, nech si pridá aj vrstvu džemu. A viete, prečo je taký vláčny? Za všetko môže káva.
- 5 vajec
- 1/2 hrnčeka cukru
- 1 hrnček granka
- 1 hrnček polohrubej múky
- 1 hrnček oleja
- 1 prášok do pečiva
- 3/4 hrnčeka uvarenej instantnej kávy
- džem
- 250 ml smotany
- 200 gramov čokolády
Postup:
- Vajíčka si rozbijeme do misky a vyšľaháme ich s cukrom do peny. Pridáme kakao, múku, olej a prášok do pečiva. Vymiešame hladké cesto. Vylejeme ho na plech s papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 25 minút.
- Keď koláč vyberieme, asi po 10 minútach naň vylejeme uvarenú kávu. Keď nám úplne vychladne, natrieme vrstvu džemu a koláč zalejeme čokoládovou polevou. Dobrú chuť.